Thursday, August 29, 2013

ေရသတၱ၀ါ အေခၚအေ၀ၚမ်ား


သိသင္႔မယ္ ထင္တဲ႔ ဟင္းခ်က္ရာတြင္ အသံုးလုိမည္႔ ေရသတၱ၀ါမ်ားဧ။္ ျမန္မာ၊ အဂၤလိပ္ အေခၚအေ၀ၚအမ်ားစုကို ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ က်န္တာေတြလည္း ျဖည္႔စြက္ေပးၾကပါေနာ္… း)


၁။ ကမာ = Oyster

၂။ ကနုကမာ = Scallops

၃။ ကကတစ္ = Sea bass/ Giant sea perch/ Bectic

၄။ ကကူရံ = King Fish/ Tasselfish

၅။ ကင္းပြန္ = Squid

၆။ ကဏန္း = Crab

ရ။ ေက်ာက္ပုဇြန္ = Lobster

၈။ ခံုးေကာင္ = Clam

၉။ ခရု = Winkle

၁၀။ ငါးၾကင္း = Mrigal

၁၁။ ငါးပါးနီ = Red snapper

၁၁။ ငါးခူး = Cat Fish

၁၂။ ငါးစင္းရုိင္း = Striped Dwarf cat fish/ Sorobium

၁၃။ ငါးရွဥ္႔ = Eel

၁၄။ ငါးတန္ = Butter Fish

၁၅။ ငါးသလဲတုိး = Loach

၁၆။ ငါးေရာင္ = Sea Cat Fish

၁ရ။ ပင္လယ္ ငါးမုတ္ = Pomfet

၁၈။ ငါးပုဏား = Mango Fish

၁၉။ ကကူရန္ = Indian Salmom

၂၀။ ငါးျမစ္ခ်င္း = Rohu

၂၁။ ငါးသိုင္း = Catla

၂၂။ ငါးရံ႔ = Murral / Snake headed fish

၂၃။ ငါးသေလာက္ = Anchovy, Hilsa

၂၄။ ငါးသေလာက္ဥ = Hilsa Roe

၂၅။ ငါးသံခ်ိတ္ = Dwarf catfish

၂၆။ ငါးေျပမ = Climbing perch

၂ရ။ ငါးမန္းေတာင္ = Shark’s fin

၂၈။ ငါးဖယ္ = Fresh Water Herring

၂၉။ ငါးနုသန္း = Sliver Cat Fish

၃၀။ ပုဇြန္က်ား = Tiger Prawn

၃၁။ ပုဇြန္ထုပ္ = Prawn

၃၂။ ပုဇြန္ဆိတ္ = Shirmp

၃၃။ ျပည္ၾကီးငါး = Cuttle Fish

၃၄။ ျပည္ၾကီးေမွ်ာ႔ = Sea Cucumber

၃၅။ ေရခူ = Jelly Fish

၃၆။ ျမစ္ငါးတန္ = river catfish / Pangasius
ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔မွ ....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...