သိသင္႔မယ္ ထင္တဲ႔ ဟင္းခ်က္ရာတြင္ အသံုးလုိမည္႔ ေရသတၱ၀ါမ်ားဧ။္ ျမန္မာ၊ အဂၤလိပ္ အေခၚအေ၀ၚအမ်ားစုကို ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ က်န္တာေတြလည္း ျဖည္႔စြက္ေပးၾကပါေနာ္… း)
၁။ ကမာ = Oyster
၂။ ကနုကမာ = Scallops
၃။ ကကတစ္ = Sea bass/ Giant sea perch/ Bectic
၄။ ကကူရံ = King Fish/ Tasselfish
၅။ ကင္းပြန္ = Squid
၆။ ကဏန္း = Crab
ရ။ ေက်ာက္ပုဇြန္ = Lobster
၈။ ခံုးေကာင္ = Clam
၉။ ခရု = Winkle
၁၀။ ငါးၾကင္း = Mrigal
၁၁။ ငါးပါးနီ = Red snapper
၁၁။ ငါးခူး = Cat Fish
၁၂။ ငါးစင္းရုိင္း = Striped Dwarf cat fish/ Sorobium
၁၃။ ငါးရွဥ္႔ = Eel
၁၄။ ငါးတန္ = Butter Fish
၁၅။ ငါးသလဲတုိး = Loach
၁၆။ ငါးေရာင္ = Sea Cat Fish
၁ရ။ ပင္လယ္ ငါးမုတ္ = Pomfet
၁၈။ ငါးပုဏား = Mango Fish
၁၉။ ကကူရန္ = Indian Salmom
၂၀။ ငါးျမစ္ခ်င္း = Rohu
၂၁။ ငါးသိုင္း = Catla
၂၂။ ငါးရံ႔ = Murral / Snake headed fish
၂၃။ ငါးသေလာက္ = Anchovy, Hilsa
၂၄။ ငါးသေလာက္ဥ = Hilsa Roe
၂၅။ ငါးသံခ်ိတ္ = Dwarf catfish
၂၆။ ငါးေျပမ = Climbing perch
၂ရ။ ငါးမန္းေတာင္ = Shark’s fin
၂၈။ ငါးဖယ္ = Fresh Water Herring
၂၉။ ငါးနုသန္း = Sliver Cat Fish
၃၀။ ပုဇြန္က်ား = Tiger Prawn
၃၁။ ပုဇြန္ထုပ္ = Prawn
၃၂။ ပုဇြန္ဆိတ္ = Shirmp
၃၃။ ျပည္ၾကီးငါး = Cuttle Fish
၃၄။ ျပည္ၾကီးေမွ်ာ႔ = Sea Cucumber
၃၅။ ေရခူ = Jelly Fish
၃၆။ ျမစ္ငါးတန္ = river catfish / Pangasius
ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔မွ ....
0 comments:
Post a Comment