သမီးေတြအေနနဲ႔ ေသြးအား ေကာင္းေစဖို႔အတြက္ စားသင့္တဲ့ သဘာဝ အပင္ထြက္ အစား
အစာေတြကုိ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမွာ ေတြ႔ရွိႏိုင္ပါတယ္။
စပ်စ္သီး
စပ်စ္သီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ သံဓါတ္၊ ဗီတာမင္ အမ်ားအျပားနဲ႔ အမိုင္ႏိုအက္စက္
တုိ႔ ပါဝင္မႈမ်ားတာေၾကာင့္ အသက္ႀကီးသူ၊ အမ်ိဳးသမီးေတြနဲ႔ ေသြးအားနည္းေရာဂါ ရွိသူေတြ
အတြက္ အေကာင္းဆံုး အားေဆးတလက္ ျဖစ္ပါတယ္။ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္ေတြ အေနနဲ႔ စပ်စ္
သီး စားတာေၾကာင့္ သေႏၶသားဆီကုိ အာဟာရ ေရာက္ရွိမႈ ေကာင္းေစ႐ံုသာမက အသားအေရ စုိျပည္နီျမန္းေစပါတယ္။
ေရႊဖ႐ံုသီး
ေရႊဖ႐ံုသီးမွာ အပင္ထြက္ ပ႐ိုတင္း၊ ကာ႐ိုတင္း၊ ဗီတာမင္ေတြ၊ မရွိမျဖစ္ အမိုင္ႏိုအက္စစ္၊ ကယ္လ္
စီယမ္၊ ဇင့္ (သြပ္)၊ သံဓါတ္ကိုေတာ့ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္ စတာေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္ပါတယ္။ ကုိေဘာ့
ဟာ ဗီတာမင္ B12 ျဖစ္ေပၚေစတဲ့ အဓိက ျဒပ္စင္တမ်ိဳး ျဖစ္တာေၾကာင့္ ေသြးနီဥေတြရဲ႕ ပံုမွန္ လုပ္ ငန္းေဆာင္တာကုိ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဇင့္ (သြပ္) ဓါတ္ဟာ ေသြးနီဥရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာအ
ေပၚ တုိက္႐ိုက္ သက္ေရာက္မႈရွိၿပီး သံဓါတ္ကေတာ့ ေဟမိုဂလိုဘင္ ထုတ္လုပ္မႈမွာ ျဒင္စင္တစ္မ်ိဳး အေနနဲ႔ ေဆာင္ရြက္ပါတယ္။
မုန္လာဥနီ
မုန္လာဥနီမွာ ကာ႐ိုတင္း ပါဝင္မႈမ်ားၿပီး ေသြးအားေကာင္းေစတာေၾကာင့္ ဂ်င္ဆင္းလို႔
ေတာင္ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြက တင္စား ေခၚေဝၚၾကပါတယ္။ မုန္လာဥနီ စြပ္ျပဳတ္ကုိ လူအမ်ား
စုက စားေလ့ရွိသလို မုန္လာဥနီကုိ ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္ၿပီးလည္း ေသာက္သံုး ႏုိင္ပါတယ္။
ႀကံ႐ိုး
ႀကံ႐ိုးမွာ သံဓါတ္၊ ဇင့္ (သြပ္)၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္နဲ႔ မဂၢနိစ္ဓါတ္ေတြ ပါဝင္မႈ ျမင့္မား တာေၾကာင့္ ေသြးအား ေကာင္းေစပါတယ္။
အနီေရာင္ စြန္ပလြံသီး
အနီေရာင္ စြန္ပလြံသီးမွာ ဗီတာမင္ေတြ၊ ဖရက္တုိ႔စ္နဲ႔ အမိုင္ႏိုင္အက္စစ္ အမ်ိဳးမ်ိဳး ပါဝင္ပါတယ္။ တ႐ုတ္ေဆးပညာ အယူအဆအရ အနီေရာင္ စြန္ပလြံသီးမွာ အေႏြးဓါတ္ ရွိတယ္လို႔ ယံုၾကည္ တာေၾကာင့္ ေသြးအားေကာင္းေစသလို ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ေကာင္းေစတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။ အနီ
ေရာင္ စြန္ပလြံသီးမွာ ေသြးထဲက ေသြးနီဥေတြကုိ အားေကာင္းေစတဲ့ ျဒပ္ေတြ ပါဝင္တဲ့အျပင္
႐ိုးတြင္းျခင္ဆီ လုပ္ငန္းေဆာင္တာကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္။
ပဲမည္း
ပဲမည္းဟာ လူ႔ခႏၶာကုိယ္အတြက္ ေကာင္းက်ိဳးရွိပါတယ္။ ပဲမည္းမွာ ပ႐ိုတင္းဓါတ္ ပါဝင္မႈမ်ားၿပီး ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ ေလ်ာ့နည္းတာေၾကာင့္ ပဲမည္းစားရင္ ေသြးအားေကာင္းေစသလို ဆံေကသာ
ကုိ မည္းနက္ေတာက္ေျပာင္ ေစပါတယ္။
္
BY GOOD HEALTH
0 comments:
Post a Comment