Tuesday, August 27, 2013

စေတာ္ဘယ္ရီသီးရဲ႕က်န္းမာေရးအက်ိဳးျပဳ အာနိသင္



စေတာ္ဘယ္ရီးသီးကို မၾကိဳက္ တဲ့သူဆိုတာ ေတာ္ေတာ္ရွားမယ္ထင္ ပါတယ္။ ေန႔စဥ္စားသံုးတဲ့ ေပါင္မုန္႔ ထဲမွာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဘီစကစ္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အေအးပဲျဖစ္ျဖစ္ စေတာ္ဘယ္ရီအရ သာဆိုတာ ပါဝင္ေနပါတယ္။ အနီေရာင္ရွိၿပီးေမႊးပ်ံ႕တဲ့အနံ႔ရွိတဲ့ စေတာ္ဘယ္ ရီသီးဟာ က်န္းမာေရးအတြက္ သင့္ ေတာ္တဲ့သစ္သီးေတြထဲမွာ ပါဝင္ပါ တယ္။
၁။ စေတာ္ဘယ္ရီမွာပါတဲ့ ေပၚ လီ ဖီေနာ္ဟာ ေရာင္ရမ္းမႈအမ်ိဳးမ်ိဳးကို သက္သာေစပါတယ္။

၂။ စေတာ္ဘယ္ရီမွာ ေရာင္ရမ္း မႈသက္သာေစတဲ့ anti inflammatory နဲ႕ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ ပူးတြဲပါဝင္မႈမ်ားတဲ့အတြက္ ကင္ဆာ ကိုကာကြယ္ေစပါတယ္။ အထူးသ ျဖင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ၊ အစာအိမ္ကင္ ဆာေတြကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္လို႔ အခုသုေတသနမွာေဖာ္ျပထားပါတယ္။

၃။စေတာ္ဘယ္ရီသီးဟာ အသက္ အ႐ြယ္ရလာရင္ျဖစ္တဲ့ မ်က္စိမႈန္ ျခင္း၊ မ်က္စိတိမ္စြဲျခင္းေတြကို ေလ်ာ့ ပါးေစတဲ့ စူပါအစားအစာ ျဖစ္တယ္ လို႔ သိရပါတယ္။

၄။ စေတာ္ဘယ္ရီသီးဟာ ခုခံအားကိုျမႇင့္တင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အိပ္ ေရးပ်က္ထားသူေတြ စေတာ္ဘယ္ရီ ေဖ်ာ္ရည္ ေအးေအးတစ္ခြက္ေသာက္ သံုး ေပးသင့္ပါတယ္။

၅။စေတာ္ဘယ္ရီသီးဟာ ဗီတာ မင္စီႄကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေနတဲ့အတြက္ အေရျပားတင္းရင္းမႈကိုျဖစ္ေစတဲ့ ေကာ္လဂ်င္ကို ေထာက္ပံ့ေပးႏိုင္ျခင္း၊သြားဖံုးေသြးယိုျခင္းကို ကာကြယ္ေပး ႏိုင္ျခင္းေတြကို စားသံုးသူေတြ ခံစား ရေစပါတယ္။

သက္ကို

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...