ၾကက္ေျခေထာက္ႏွင့္ၾကက္အေရခြံမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ဆားႏွင့္ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီးျပဳတ္ပါ။ၾကက္အေရခြံမ်ားႏူးျပီးက်က္လွ်င္ အိုးထဲမွဆယ္ထုတ္ထား၍ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ႏူးေအာင္ဆက္ျပဳတ္ထားပါ။ ၾကက္အေရခြံမ်ားအရမ္းႏူးမသြားေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ၾကက္အေရခြံမ်ားအရမ္းႏူးသြားလွ်င္ စားမေကာင္းပါ။
ၾကက္ေျခေထာက္မ်ား ႏူးလွ်င္ အိုးထဲမွ ဆယ္ျပီး အေအးခံထား၍ အ႐ိုးမ်ားထုတ္ထားပါ။ ဇလံုတခုထဲသို႕ အ႐ိုးမ်ားထုတ္ထားေသာ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားႏွင့္ၾကက္အေရခြံမ်ားကိုထည္႔၍ ပါးပါးလီွးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ပူစီနံ(သို႕)နံနံပင္၊ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ငရုတ္သီးစိမ္း တုု့ိကိုထည္႔ ၍ သံပုုရာရည္ ၫႇစ္ကာ ႏွံ႕ေအာင္ေရာနယ္ျပီး အေပါ့၊အငံ၊အခ်ဥ္ ျမည္းကာ ေကာင္းမြန္ေသာ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ၾကက္ေျခေထာက္ႏွင့္ၾကက္အေရခြံသုပ္ကို စြန္တန္ဟင္းခ်ိဳေလးႏွင့္တြဲဖက္၍ သံုုးဆာင္လို႕ ရပါျပီရွင္။
စြန္တန္ဟင္းခ်ိဳ
စြန္တန္ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္ရန္အတြက္ ေရလိုသေလာက္ အိုးထဲထည္႔ျပီး တည္ထားပါ။ေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ စြန္တန္ ေျခာက္ကိုေရေဆးျပီးထည္႔ပါ။ ျပီးေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ဆား၊ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ပုစြန္ေျခာက္၊ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ဂ်င္း တို႕ကိုထည္႔ျပီးတည္ထားပါ။ ဟင္းခ်ိဳမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆိုလွ်င္ အေပါ့၊အငံ၊အခ်ဥ္၊အစပ္ ျမည္းကာ အရသာရွိေသာခ်ဥ္ငံစပ္ ပုစြန္ေျခာက္စြန္တန္ဟင္းခ်ိဳေလး သံုုးဆာင္လို႕ ရပါျပီရွင္။
0 comments:
Post a Comment