ထမင္းမစားမီ ဟင္းရည္ပူပူ အရင္ေသာက္ ျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ ဝိတ္အား ထိန္းသိမ္း ေပးသည္။
အေမရိကန္ ပညာရွင္မ်ားက ခႏၶာကိုယ္ ဝၿဖိဳးသူ အေယာက္ (၁ဝဝဝ) ျဖင့္ ေလ့လာဆန္းစစ္ ရာတြင္ ထမင္းမစားမီ ဟင္းရည္ပူ ေသာက္သူသည္ စားေသာထမင္း နပ္တိုင္းတြင္ ကယ္လိုရီ ၅၅ကတ္ ေလွ်ာ့နည္းေစသည္။ သာမန္အားျဖင့္ ထမင္းစား ျမန္သူသည္ အဝလြယ္သည္။ အေၾကာင္းမွာ ဦးေႏွာက္ အတြင္းရွိ (အာသာ) ခ်ဥ္ျခင္းအကန္႔မွ "စားဝၿပီ" ဆိုသည့္ သတင္းရဖို႔ အခ်ိန္အနည္းငယ္ ယူရသည္။ ထိုအခ်ိန္ ယူေနစဥ္ အတြင္းတြင္ အစားျမန္ေသာသူက ပိုလြန္ေသာ အစားမ်ား စားသံုးၿပီး ျဖစ္သည္။ အကယ္၍ ထမင္းမစားမီ ဟင္းရည္ တစ္ခြက္ ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ထမင္းအစား နည္းေစၿပီး ဝျခင္းမွ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္သည္။
ရိုးရာေလး က်န္းမာေရး
0 comments:
Post a Comment