Tuesday, August 13, 2013

ထိုင္းသေဘၤာသီးသုပ္

တစ္ပတ္လုံး ဘာမွမယ္မယ္ရရ မိသားစုနဲ႔ မလုပ္စားျဖစ္ပါ။
ဒီရက္ပိုင္း စိတ္ပင္ပန္း၊ လူပင္ပန္းမို႔ လုံး၀ဘာမွခ်က္စားခ်င္စိတ္မရွိျဖစ္တာနဲ႔
ဒီေန႔တစ္ေန႔လုံးလည္း ၃ နာရီေလာက္သာ အိပ္ရေသးတာေၾကာင့္ရယ္
Food Magazine ကလည္း စာမူပို႔တာ
ေနာက္က်ေနၿပီဆိုၿပီး ေျပာထားတာရယ္ေၾကာင့္ ထိုင္းသေဘၤာသီးသုပ္ေလးပဲ သုပ္စားရင္း စာမူေရးျဖစ္ပါတယ္။ ထိုင္းႏိုင္ငံေရာက္ရင္ျဖင့္ ဒီဟာေလးက
မစားမျဖစ္ စားက်တဲ့ အစားအစာတစ္ခုပါေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.....................
• သေဘၤာသီးအရြယ္ေကာင္းတစ္လုံးျခစ္ၿပီးသား
• မုန္လာဥနီ - တစ္လုံး (ျခစ္ၿပီးသား)
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ (ပါးပါးလီွးထား)
• ပဲသီး - ၂ေတာင့္
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လုံး
• သံပရာ - တစ္စိတ္
• ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္း - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• Papaya Salad Sauce - တစ္ဇြန္း
(မရွိရင္ သၾကား၁ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း) ၊ဗနီလာ ၁ ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း)၊
Sweet Chili တစ္ဇြန္း(အခ်ိဳပြဲဇြန္း) ေရာပါ)
• ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - နည္းနည္း
• ၾကက္သြန္ဆီသတ္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေျမပဲဆံေထာင္း - နည္းနည္း

ျပင္ဆင္စားရန္
..................
• ပဲသီး ၂ ေတာင့္ကို လက္တစ္ဆစ္ခန္႔အေနမ်ား
ျဖတ္ ထားကာ ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။

• သေဘၤာသီးအရြယ္ေကာင္းတစ္လုံးကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားျခစ္ထားပါ။

• င႐ုတ္ဆုံထဲကို သေဘၤာသီးနည္းနည္းထည့္ မုန္လာဥနည္းနည္းထည့္ကာ
င႐ုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလီွးထားတာမ်ားထည့္ပါ။ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊
ငံျပာရည္ထည့္ကာ ေထာင္းပါ။ အရည္ထြက္႐ုံ ျဖည္းျဖည္းေထာင္းပါ။

• တစ္ခါ နည္းနည္း ထပ္ထည့္ၿပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္း
သေဘၤာသီးျခစ္ေလးမ်ား တစ္၀က္ကုန္ထိေထာင္းပါ။

• ဇလုံတစ္ခုထဲကို ေထာင္းၿပီးသားမ်ားထည့္ကာ ခ်န္ထားေသာ
သေဘၤာသီးျခစ္ေလးမ်ား၊ ပဲသီးေတာင့္ေလးမ်ား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ပါ။
ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ လိုသေလာက္ နည္းနည္းစီထည့္ပါ။
သံပရာသီးညႇစ္ပါ။

• ၾကက္သြန္ဆီသတ္ တစ္ဇြန္း၊ Papaya Salad Sauce တစ္ဇြန္းထည့္ကာ
ဇြန္းျဖင့္ ႏႇံ႔ေအာင္ေမႊပါ။

• ၿပီးရင္ ပန္းကန္ေပၚျပင္ကာ ေျမပဲဆံျဖဴးပါ။
႐ွဴးရွဲ ထိုင္းသေဘၤာသီးသုပ္ေလးကို ထမင္းပူပူနဲ႔
အလြန္စားလို႔ ေကာင္းခဲ့ပါတယ္လို႔ သတင္းေကာင္းပါးခ်င္ပါတယ္ေနာ္။


...................................
Htet Family's Creation

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...