Wednesday, August 14, 2013

၀က္ခ်ဳိေပါင္း

အိုးႀကီးခ်က္
..................................
၀က္ခ်ဳိေပါင္း (ဗမာနည္း)
..................................
ဒီနည္းေလးက အိသက္မမေလးရဲ႕ နည္းေလးပါ။
သူခ်က္တိုင္းအလြန္စားေကာင္းပါတယ္။
ႏူးအိေနတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးေတြက ခ်ိဳလြန္းလို႔ သူခ်က္တိုင္း
အမ်ားႀကီးထည့္ပါမမေလးရယ္လို႔ ေျပာရတယ္။
အဲဒီ ၀က္ခ်ိဳေပါင္းေလးရဲ႕ ထူးျခားခ်က္က ဒီၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးပါ။
က်န္တာက အေမ့ဆိုင္ကေပါင္းသလို ဗမာနည္း႐ိုး႐ိုးေလးပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား( ၁၀၀ စာ)
....................................
• ၀က္သား၃ထပ္သား - ၁၅ ကီလို( ၉ ပိသာခန္႕)
• ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၆ ဇြန္း
• တရုတ္မဆလာ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သၾကား - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ရွလကာရည္ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ခ်င္းေထာင္းၿပီးသား - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီႏွင့္ျဖဴ ေထာင္းၿပီးသား - ၅၀၀ က်ပ္သားခန္႔
• ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥ - ၃၀ ခန္႔( ဥလုံးေလးမ်ားအတိုင္း)
( မထည့္လည္းရ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
....................
၁။ ၀က္သား ၃ ထပ္သားမ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊
တ႐ုတ္မဆလာ၊ ရွလကာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
၁နာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။

၂။ အိုးထဲတြင္ နယ္ထားေသာ၀က္သားမ်ားႏွင့္ သၾကားမ်ားထည့္ၿပီး
အပူေပးရင္းလိွမ့္ေပးပါ။ ဆီလုံး၀ ထည့္စရာမလိုပါ။
၀က္ဆီက သူ႕ဘာသာထြက္လာပါတယ္ေနာ္။

၃။ သၾကားမ်ားအေရေပ်ာ္ၿပီး ၀က္သားမ်ားနီရဲလာသည္အထိ လိွမ့္ေပးပါ။
နီရဲလာၿပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာမ်ားထည့္ၿပီး
၁၀ မိနစ္ခန္႔လုံးၿပီး ေရကို၀က္သားနဲ႔အညီထည့္ၿပီး တည္ထားပါ။

၄။ ၀က္သားအေခါက္ႏူးအိလာၿပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဥေလးမ်ားထည့္ကာ
၅ မိနစ္ခန္႔ အဖုံးအုပ္ဆက္တည္ထားပါ။ ဒီထပ္ၾကာၾကာထားရင္
ၾကက္သြန္ျဖဴေပ်ာ္သြားမွာစိုးလို႔ပါ။ သူ႕အပူအတိုင္း မီးပိတ္ၿပီးထားလိုက္ပါ။

၅။ ခုဆိုရင္ အလုံးလိုက္ေလး ႏူးအိေနေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးမ်ား
မြမ္းမံထားေသာ ၀က္ခ်ိဳေပါင္းအိအိေလးရပါၿပီ။


Htet Family's Creation

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...