Wednesday, May 29, 2013

မီးကင္ ၊ ေႀကာ္ေလွာ္ထားေသာ အစားအစာမ်ား ဆီးႀကိတ္ကင္ဆာေရာဂါ ၿဖစ္ပြားႏုိင္






မီးကင္ေႀကာ္ေလွာ္ထားေသာ အစားအစာမ်ားကုိ အၿမဲစားသုံးလွ်င္ ဆီးႀကိတ္ကင္ဆာေရာဂါၿဖစ္ပြားေစႏုိင္ေႀကာင္း သိရသည္ ။

အေမရိကန္ၿပည္ေထာင္စု ဆီယက္တဲလ္ၿမဳိ ့ရွိ ဖရက္ဟတ္ခ်င္ဆန္ ကင္ဆာသုေတသနဌာနမွ သုေတသီမ်ားသည္ ဆီးႀကိတ္ကင္ဆာေရာဂါ ခံစားေနရေသာ အမ်ုဳိးသား ၁၅၄၉ ဦးအား သုေတသနၿပဳ ့ေလ့လာခဲ့ရာ ယင္းကဲ့သုိ ့ေတြ ့ရွိရၿခင္းၿဖစ္သည္ ။

ႀကက္ေႀကာ္ ၊ ငါးေႀကာ္ ၊ အာလူးေႀကာ္ စေသာ အလြႏ္အကြ်ံမီးကင္ေႀကာ္ေလွာ္စီမံထားသည့္ အစားအစာမ်ားထဲ့၌ ကာစီႏုိဂ်င္းနစ္ၿဒပ္ေပါင္းမ်ားပါဝင္သၿဖင့္ အသက္ ၄၀ ဝန္းက်င္မွ အသက္ ၆၀ အတြင္း အမ်ဳိးသားမ်ား၌ ၿဖစ္ပြားေလ့ရွိေသာ ဆီးႀကိတ္ေရာင္ရမ္းၿခင္းမွာ ကင္ဆာ ေရာဂါအၿဖစ္ အသြင္ေၿပာင္းလဲသြားေစႏုိင္ေႀကာင္း သိရသည္ ။

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...