Thursday, August 15, 2013

လီမြန္ထမင္း


လီမြန္ထမင္းကေတာ့ အိႏၵိယေတာင္ပိုင္းရဲ႕ အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
ဆီျပန္အသားဟင္းမ်ားနဲ႔ လို္က္ဖက္သလုိ သက္သတ္လြတ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္လည္း
အာလူးခ်က္ကဲ့သို႔ ဟင္းရံမ်ားႏွင့္ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
....................
• Basmati ဆန္ (သို႔) ႐ိုး႐ိုးဆန္ - ၁ ခြက္ခြဲ (ခ်က္ထားလုိက္ပါ)
• လီမြန္အရည္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• မုန္ညင္းေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ - အနည္းငယ္
• ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္စာ (အတံုးေသးေသးလွီးထားပါ)
• ေျမပဲဆံ - အနည္းငယ္
• ကုလားပဲျခမ္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
• င႐ုတ္သီးေျခာက္ - အနည္းငယ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ဆား - အနည္းငယ္
• နႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

ခ်က္္နည္း
.............
၁။ ဆီကိုအပူေပးၿပီး မုန္ညင္းေစ့ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
၂။ မုန္ညင္းေစ့ေလးေတြ အပူေၾကာင့္ ေပါက္လာၿပီဆိုရင္ ေျမပဲႏွင္႔
ကုလားပဲမ်ားကိုထည့္ကာ ေရႊညိဳေရာင္သမ္းေအာင္ မီးနဲနဲႏွင္႔ ေၾကာ္ပါ။
၃။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္နဲ႔ ခ်င္းကိုထည့္ပါ။ င႐ုတ္သီးေျခာက္မ်ားကိုလည္း ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၄။ ေနာက္ဆံုးမွာ ဆား၊ နႏြင္းထည့္ၿပီး လီမြန္ရည္ပါထည့္ၿပီး မီးပိတ္လုိက္ပါ။
၅။ ခ်က္ၿပီးသားထမင္းမ်ားကို အသာအယာထည့္ေမႊၿပီးရင္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

...................
Evy's Kitchen

FOOD Magazine

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...