Thursday, July 25, 2013

သိသင္႔မယ္ ထင္တဲ႔ ဟင္းခ်က္ရာ

သိသင္႔မယ္ ထင္တဲ႔ ဟင္းခ်က္ရာတြင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားဧ။္ ျမန္မာ၊ အဂၤလိပ္ အေခၚအေ၀ၚအမ်ားစုကို ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါတယ္။ က်န္တာေတြလည္း ျဖည္႔စြက္ေပးၾကပါေနာ္… း)

၁။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ = Sour green, Roselle, Sorrel kenaf

၂။ ေဂၚရခါးသီး = Chayote/ Marrow/ Chaico

၃။ ေဂၚဖီထုပ္ = Cabbage

၄။ ကညြတ္ = Asparagus

၅။ ဟင္းနုႏြယ္ = Spinach

၆။ ခရမ္းသီး = Egg plant

ရ။ မွ်စ္ = Bamboo shoot/ elephant bamboo shoot

၈။ ဌက္ေပ်ာပင္ = Banana Stem

၉။ ပဲျပား = Bean Curds

၁၀။ ပဲပင္ေပါက္ = Bean Sprouts

၁၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး = Tomato

၁၂။ ဗူးခါးသီး = Gourd

၁၃။ ဘူးသီး = Calabash

၁၄။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး = Bitter grout/ karalla fruit

၁၅။ မုန္လာဥနီ = Carrrot

၁၆။ မုန္လာဥျဖဴ အၾကီး = White radish, turnip

၁ရ။ ပန္းေဂၚဖီ = Cauliflower

၁၈။ မုန္ညွင္းျဖဴ = Chinese Cabbage

၂၀။ သခြာသီး = Cucumber

၂၁။ သခြားသီးအငယ္စား = Gherkin

၂၂။ ေက်ာက္ဖရုံသီး = White Pumpkin

၂၃။ ေရႊဖရုံသီး = Yellow Pumpkin

၂၄။ ရုံးပတီသီး = Okra, Lady’s Finger

၂၅။ ခ၀ဲသီး = Ridged-gourd/ Ribbed gourd

၂၆။ ေၾကာင္လ်ာသီး = Trumpet flower fruit

၂ရ။ ဒညင္းသီး = Daga, Danvo fruit, Fithio clobium

၂၈။ ဒန္႔ဒလြန္သီး = Drumstick

၂၉။ ေရႊပဲသီး = Green peas, snow peas

၃၀။ ဘုိစားပဲ = French Bean

၃၁။ ပဲေစာင္းလ်ာသီး = Goa bean/ winged bean

၃၂။ ပဲၾကာဇံ = Vermicelli

၃၃။ ဆန္ၾကာဇံ = Rice Noodle

၃၄။ ျမင္းခြာရြက္ = Indian penny wort leaf

၃၅။ ကိုက္လန္ = Chinese Kale

၃၆။ ကန္စြန္းရြက္္ = Water Spinach/ Water convolvulus

၃ရ။ ကစြန္းဥ = sweet potato

၃၈။ စိမ္းစားဥ = White potato

၃၉။ ပဲျမစ္ = Gea Beam roots

၄၀။ ဂ်ဴးျမစ္ = Chive roots

၄၁။ အာလူး = Potato

၄၂။ ေျပာင္းဖူး = Corn

၄၃။ မုန္ညွင္းရြက္ = Mustard leaf

၄၄။ ဆလပ္ရြက္ = Salad

၄၅။ ေရမုန္႔ညွင္း = water cress

၄၆။ မွုိ = mushroom

၄ရ။ ငရုတ္သီးပြစိမ္း = Green Pepper

By Wutyee Food House

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...